069 50 50 570
Ksenija - krema za kožu pušača. Originalna receptura ruskih dermatologa
Ksenija - krema za kožu pušača. Originalna receptura ruskih dermatologa

Ksenija, krema za pušače koja deluje


Ksenija krema je prva krema namenjena koži pušača


Ali zašto je ovo važno? Ako je krema dobra po našu kožu, zar ne bi trebalo da pogoduje i nepušačima?


Istina je da je Ksenija pogodna i za nepušače, ali je formula koju smo napravili specifično skrojena za kožu pušača, i svakoga ko je izložen duvanskom dimu i zagađenjima. Važno nam je da razumemo da je koža pušača sklonija tome „da posivi“, da nije dovoljno hidrirana, da puca i da se na njoj lakše stvaraju bore.


Sada kada smo sigurni da znamo da postoji razlika između tipova kože, možemo svom snagom da se fokusiramo na rešenja – kako da ovakvu kožu učinimo blistavom i sjajnom, a taj zadatak nije bio lak.

Formula: odabir sastojaka koji regenerišu kožu + potpuna posvećenost nauci = Ksenija


Kako bismo kreirali proizvod koji deluje, bilo je potrebno analizirati potrebe modernog stila života i faktora stresa izazvanih pušenjem. Kozmetička labaratorija “Arkadia” iz St. Petersburga, na celu sa predsednikom dr Elena Vasiljevnom, kreirala je originalnu recepturu koja sa ponosom nosi titulu prve kreme na tržištu, namenjene nezi i zaštiti kože pušača od oksidativnog stresa izazvanog pušenjem.
I ne samo njima.


Ksenija izuzetno pogoduje osobama izloženim visokom stepenu zagadjenosti vazduha.
editovana fotka laboratorija


U Ksenija kremi… čak i sama baza kreme radi.


Ksenija krema je lamelarna emulzija. To znači da njena baza već radi u kremi – formirajući zaštitnu barijeru kože.


Evo kako se dešava ovaj proces: u emulziji se nalaze lipidi koji po svojstvima najviše podsećaju na strukturu kože.


Lipidi u emulziji (što je naša krema) se integrišu u oštećenu membranu kože, a koža ih zatim prepoznaje i prihvata kao svoje ćelije, jer su izuzetno kompatibilne sa ćelijama kože!
Na taj način, baza će oformiti zaštitnu barijeru kože sve dok ona sama ne počne da se štiti. Ksenija je umiruje, štiti od gubitke vlage na svim nivoima i započinje proces nege.
Kada zaštitimo kožu, neophodno je da je očistimo od svih nagomilanih toksina.


Zato je od izuzetnog značaja to što ova emulzija sadrži Celldetox ® efekat – patentirani sastojak koji podstiče prirodnu detoksikaciju kože i odstranjivanje izumrlih ćelija! Jednom rečju, u koži započinje proces autofagije.


Za potpunu transparentnost, sastojci i njihovo dejstvo, ali ispričano jezikom koji svi razumemo.


Savršeno odabrani sastojci, koji zajedno savršeno komuniciraju i deluju.


TREHALOZA


Da li ste se ikada zapitali… kako biljka uopšte preživljava u teškoj suši i visokim temperaturama? Mi jesmo, jer smo znali da nam je baš ovakav sastojak potreban za hidrataciju. Trehaloza štiti kožu od stresa i UV oštećenja isto onako kako štiti biljku u teškim uslovima. Ono što trehaloza čini za kožu pušača je od izuzetnog značaja: ona će stimulisati procese detoksikacije i zadržavanja vlage, čak i u najdubljim slojevima kože. Na taj način – obezbeđuje hidrataciju koja traje. Na sve to, omekšava i umiruje osetljivu kožu.
Sastojak koji pomaže trehalozi da istraje u svojoj nameri jeste SKVALEN, koji obnavlja, omekšava i umiruje kožu.
Rezultat koji dobijamo: koža je hidrirana i blistava.


EKTOIN


Koži koja teži da ostari pre vremena – potrebno je upravo nešto što će usporiti ovaj proces, i to nam daje ektoin. Ovaj sastojak nam takođe dolazi iz prirode, jer je bakterijama bilo neophodno da se zaštite od oštrih uticaja spoljašnje sredine u kojoj žive. Ektoin nam je još značajan jer sprečava odumiranje ćelija zbog ultraljubičastog zračenja i stresa. Nezamenljiv je kada je reč o suzbijanju vidljivih tragova pušenja!
Još jedan sastojak koji u Kseniji deluje na sličan način jeste VITAMIN E, takozvani „vitamin mladosti“.
Rezultat koji dobijamo: koža je podmlađena i osvežena.


CELLDETOX®


Poseban sastojak bez kog Ksenija ne bi imala efekat koji nam je poznat. Ovaj patentirani sastojak pokreće process autofagije, odnosno podstiče prirodnu detoksikaciju kože i odstranjuje izumrle ćelije.


Oslobadja kožu od nakupljenih toksina uzrokovanih pušenjem stimulišući prirodni mehanizam njenog čisšćenja. Još jedno važno dejstvo Celldetox-a jeste i smanjenje proizvodnje lipofuscina – “pigmenta starenja“. Lipofuscin lučenjem daje stariji izgled osobe u odnosu na realnu životnu dob, što postaje posebno uočljivo kod razlika u izgledu kože pušača i nepušača. Istraživanja na primerima jednojajčanih blizanaca, pri čemu je jedan aktivni pušač a drugi nepušač, pokazuju drastične razlike u izgledu, kvalitetu i mladolikosti kože.
Rezultat koji dobijamo: koža je sveža i oslobođena od toksina.


RUTIN


Crvenilo i „šarenilo“ kože nisu retka pojava kada je u pitanju koža pušača. Rutin je tu iz prostog razloga: koži koja je crvena i otečena je potreban odmor. Ovaj sastojak radi protiv zapaljenja kože, jača vaskularni zid i povećava elastičnost zida. Zbog svog jakog dejstva, on uspeva da poboljša mikrocirkulaciju i pomaže proizvodnju kolagena i elastina.
Sastojak koji pomaže rutinu i u dogovoru sa njim deluje na sličan, jeste BETA GLUKAN.
Rezultat koji dobijamo: koža je elastična i ima ujednačen ton.


JOJOBA ULJE


Ovo ulje ima niz lekovitih svojstava koja ga čine efikasnim u lečenju kožnih oboljenja. Deluje tako što hrani i vlaži kožu, vraća joj zaštitna svojstva, eleminiše suvoću i ljuštenje.
Rezultat koji dobijamo: koža je obnovljena i nahranjena.


KOMPLEKS VITAMINA F


Kako bi se funkcija svakog sastojka poboljšala, a efekat kreme postao trajan, kompleks vitamina F je nezamenljiv sastojak. Ove nezasićene masne kiseline su potrebne našoj koži kako bi se stvorila zdrava kožna epidermalna barijera. Kompleks ovih vitamina poboljšava zaštitna svojstva kože i normalizuje rad lojnih žlezda.
Rezultat koji dobijamo: koža je uravnotežena i zaštićena od negativnih spoljnih uticaja.


Nikada nije kasno za nove navike


Važno nam je da ne zaboravite da, čak iako ste aktivni pušač duži niz godina, ipak možete imati koristi od nege koja je smisleno napravljena za vas. Ipak, znajte da ćete najbolje rezultate postići ukoliko sasvim izbacite loše navike, ali naša svrha nije usmerena ka tome da vas kinjimo i osuđujemo, već da se zajedno fokusiramo na rešenja.


Najzad je neko mislio i na pušače


Ksenija krema predstavlja savršeno izbalansiranu kombinaciju sastojaka koji zajedno rade u cilju nege regeneracije kože pušača. Na taj način, ovakva receptura je originalna i nezamenljiva ukoliko ste pušač, a rezultate ćete primetiti čak iako ste pasivni pušač.
Najzad, ova formula je dostupna i u Srbiji, na korak do vas i vaše zdrave životne odluke.

Ksenija je tu, jer gde ima dima, ima i Ksenije.
Za kožu pušača. Prva krema namenjena posebno tebi.